Malware in PM's?

jhn_plsn Jul 5, 2012

  1. jhn_plsn

    jhn_plsn TrainBoard Supporter

    2,335
    881
    46
    I tried three different times to read a PM from eagle2 and Google kept warning me of possible malware. I attempted to read the PM via the pop up upon entering the site and also clicking on notifications then the PM.

    Any thoughts?
     
  2. BoxcabE50

    BoxcabE50 HOn30 & N Scales Staff Member TrainBoard Supporter

    63,801
    11,333
    652
    This is a new one for me. Not sure how it could happen. Anti-malware programs can produce false positives.
     
  3. jhn_plsn

    jhn_plsn TrainBoard Supporter

    2,335
    881
    46
    Hmmm, I could not say one way or the other, but it came or was detected on the last "thank you" for my contribution.
     
  4. jhn_plsn

    jhn_plsn TrainBoard Supporter

    2,335
    881
    46
    I just attempted to read the last three from eagle2 for the "thank you" message and they all now do the same thing. I could read them before.

    Hopefully it is only a false alarm, but I won't be opening them.
     
  5. FriscoCharlie

    FriscoCharlie Staff Member TrainBoard Supporter

    11,119
    257
    135
    Attachments are not allowed in private messages, so my first thought would be that this is not possible but I will think more about what could cause such a thing.

    Sent from my Motorola Electrify using Tapatalk 2
     
  6. Stourbridge Lion

    Stourbridge Lion TrainBoard Supporter

    16,684
    90
    183
    I'm wondering if the Signature block of the Sender / Receivers has a Link / Image in it that might have triggered the alert "OR" the Malware was already on the PC and something in the PM got it activated / detected...
     
  7. BoxcabE50

    BoxcabE50 HOn30 & N Scales Staff Member TrainBoard Supporter

    63,801
    11,333
    652
    Not having any other reports of such troubles, this would seem to be isolated. I would think what Darren suggests might be an interesting possibility.
     
  8. FriscoCharlie

    FriscoCharlie Staff Member TrainBoard Supporter

    11,119
    257
    135
    Considering that I PM with Mike frequently and have never seen such a thing, I am sure it's a false hit.

    Sent from my Motorola Electrify using Tapatalk 2
     
  9. Eagle2

    Eagle2 Staff Member TrainBoard Supporter

    5,704
    453
    82
    Geez, I hope it's a false positive. As far as I can tell, my anti-virus is up to date and working fine (it keeps telling me about what it's blocked) but I am definately not an IT type. The link (to MoPac Historical Society) possibility mentioned is concerning, though.
     
  10. BoxcabE50

    BoxcabE50 HOn30 & N Scales Staff Member TrainBoard Supporter

    63,801
    11,333
    652
    Just clicked your Mopac link and my AV and anti-malwares said nothing.
     
  11. Stourbridge Lion

    Stourbridge Lion TrainBoard Supporter

    16,684
    90
    183
  12. jhn_plsn

    jhn_plsn TrainBoard Supporter

    2,335
    881
    46
    FYI, I actually had the same warning come up when I clicked on this thread to view it. I clicked on the google warning to view anyway so I could pass this along.
     
  13. jhn_plsn

    jhn_plsn TrainBoard Supporter

    2,335
    881
    46
  14. BoxcabE50

    BoxcabE50 HOn30 & N Scales Staff Member TrainBoard Supporter

    63,801
    11,333
    652
    Still nothing here. There may not actually be anything wrong. Just the Google report, of a past alleged problem.
     
  15. jhn_plsn

    jhn_plsn TrainBoard Supporter

    2,335
    881
    46
    Argh!!!

    Its like there's something that's just not right about my car and the problem refuses to show itself to anyone else.
     
  16. BoxcabE50

    BoxcabE50 HOn30 & N Scales Staff Member TrainBoard Supporter

    63,801
    11,333
    652
    Believe me, it's just as frustrating for the mechanic, too! :(
     
  17. SW1200

    SW1200 TrainBoard Member

    51
    5
    11
    I just clicked thru the link to the MoPac Historical site and received no warnings. I am using Firefox as a browser and Norton software for anti-everything protection.

    Have you checked your PC to make sure that it is not infected with the DNSChanger malware that is set to launch itself on July 9? Also have your virus definitions been updated recently?
     
  18. Eagle2

    Eagle2 Staff Member TrainBoard Supporter

    5,704
    453
    82
    Darren, thanks for the link. Sounds like something fishy happened, but seems to my reading not to be a threat, which is quite a relief. I soooo wish I could...talk...with some of these geniuses who invent the infections for the web...
     
  19. jhn_plsn

    jhn_plsn TrainBoard Supporter

    2,335
    881
    46
    Just sat down after a day of work and read about the DNSChanger. I use Google Chrome and have Trend Micro for protection. Will run an update and see if anything comes through.

    Thank You
     
  20. Stourbridge Lion

    Stourbridge Lion TrainBoard Supporter

    16,684
    90
    183
    Not getting the warning message tonight so it looks like you got a clean bill of heath on a scan since... :cool:
     

Share This Page