Kalmbach IT operations

mmi16 Apr 1, 2024

  1. mmi16

    mmi16 TrainBoard Member

    732
    1,336
    40
    Don't know about others

    I have not been able to access any threads from the Kalmbach web sites.

    Did their hamsters go on strike and stop powering the site? I am getting 504 Time out Errors.
     
    Last edited: Apr 1, 2024
    Hytec likes this.
  2. BoxcabE50

    BoxcabE50 HOn30 & N Scales Staff Member TrainBoard Supporter

    67,621
    22,960
    653
    Their site seems to be working right now.
     
    Hytec likes this.
  3. mmi16

    mmi16 TrainBoard Member

    732
    1,336
    40
    It is still timing out on me beyond calling up the master index screen. When I try to call up a individual thread it ends up in a 504 Time Out.

    All threads listed on the master index screen are 24 hours old or older.
     
    Hytec likes this.
  4. BoxcabE50

    BoxcabE50 HOn30 & N Scales Staff Member TrainBoard Supporter

    67,621
    22,960
    653
    Just now tried it again. Site comes right up. Am able to surf various pages, with no difficulties. Problem might lay between your ISP and their server(s).
     
    Hytec likes this.
  5. Atani

    Atani TrainBoard Member

    1,466
    1,736
    37
    It's possible there was a DNS update that hasn't rolled out everywhere due to ISPs caching DNS results...
     
    Hytec likes this.
  6. mmi16

    mmi16 TrainBoard Member

    732
    1,336
    40
    I visit numerous web sites and forums on a routine basis daily. Trains Forum is the only one I am having issues with over the past 3 days.
     
  7. mmi16

    mmi16 TrainBoard Member

    732
    1,336
    40
    What I get to look at -

    Trains Forum Index.jpg Trains Forum Error.jpg

    As can be seen only one thread has had activity in the past two days and that access was from a poster that is domiciled in Israel - if that makes any difference.
     
  8. Atani

    Atani TrainBoard Member

    1,466
    1,736
    37
    That is very weird, I'm not sure why it might be not working for you in this case.
     
  9. mmi16

    mmi16 TrainBoard Member

    732
    1,336
    40
    With, observably, only ONE post from OUT of the COUNTRY, for TWO days or more - I am not the only one with the issue. All the regular, in country, people would also seem to be having issues.
     
  10. jwaldo

    jwaldo TrainBoard Member

    725
    3,089
    55
    It's not just you, I've been having the same problem. "Sorry, there was a problem with your last request!" I didn't appreciate how much useful info was on the Trains/MR/etc. forums until this week when my every train-related Google search turned up at least a few promising leads that all lead to that same error message.
     
  11. mmi16

    mmi16 TrainBoard Member

    732
    1,336
    40
    Approximately 1:00 PM EDT today 4/3 the Forum became accessible again.
     
  12. mmi16

    mmi16 TrainBoard Member

    732
    1,336
    40
    I participate in a variety of forums in a number of different subject areas -

    I was a 'computer professional' for a decade of my 51+ year railroad career.

    I know things involved with computers can fail, that being said any organization that is involved with computer strives to make their systems and applications to be both foolproof and failproof.

    Kalmbach and the software that have implemented and operated over the 20+ years I have dealt with them has left a lot to be desired from both viewpoints - foolproof and failproof. Certain aspects 'work' when tickled just right, other aspects just plain don't work and have never worked, further aspects worked once upon a time but no longer work. Almost from 'day 1' the software or server has had habit of 'Timing Out' - taking too long to respond to a user request.

    None of the other forums I participate in have this much trouble - this includes some 'individually funded' niche sites. None have the continuing issues that Kalmbach's do.
     
    dti406 likes this.

Share This Page